• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۰۰۳۳۲
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۰
سیستان و بلوچستان » اجتماعی
یادداشت روز ؛

فرصت یک مراسم 

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مدارس دینی اهل سنت سیستان و بلوچستان گسترش یافت یکی از این اتفاقات مهم مراسم جشن فارع التحصیلی طلاب دینی است جشنی که در سراسر استان برگزار می شود و در زاهدان با جمیعت بسیار زیادتری برگزار می شود.  تجربه نشان داده اگر دلسوزان قوم از این مراسم برای پیشرفت استان استفاده نکنند عملا چیز چندانی عاید استان نمی شود.

✅ازاین فرصت می توان برای بهبود وضعیت شهر و یا استان استفاده کرد، هم از بعد ظاهری هم از بعد فکری و معنوی.
✅حداقل کار این است که فرصتی است، شهر زاهدان دست واقعی به سر و صورت خود بکشد فکری برای آلودگی ها، زباله ها وضعف مبلمانی خود کند چرا باید شهر حافظان قران با تمیزی و زیبایی بیگانه باشد مهمانان چه می گویند وقتی می بینند میزبانان مراسم و شهر یکی هستند و شهر چنین عقب مانده است البته نباید صرفا به زیباسازی اطراف مکان مراسم بسنده کرده به هرحال مهمانان اگر در این مدت نیم چرخی هم در شهر بزنند آنچه نباید ببینند، می بینند.
✅ازاین مراسم می تواند متناسب با شعار سال استفاده کرد اگر مهمانان در حاشیه این مراسم با تولیدات استان آشنا شوند، دیگر به این راحتی سوزن دوزی کشورهای همسایه به اسم کار دست زن بلوچ جا زده نمی شود و بازار اینکار از دست ما نمی رود.چه اشکالی دارد کارخانه بافت بلوچ ما در این ایام با معرفی و شناخت بیشتر، آینده ای روشن پیدا کند. حتی در زمینه توریسم و مباحث گردشگری، حاشیه این مراسم میتواند رونقی خاص به استان ببخشد.
به هرحال وقتی مردم استان هزینه میلیاردی برای این مراسم متحمل می شوند چه اشکالی دارد از این فرصت برای بهبود معیشت آتی مردم و اقتصاد استان بهره برد.
✅اگرچه این مراسم درحقیقت جنبه علمی دارد اما این مراسم بهترین فرصت برای ترمیم وجهه استان در منظر مخاطبان و مهمانان است. برای رفع ذهنیتی بدی که از استان شکل گرفته مهمترین ماموریت استان از جماعت علما گرفته تا مردم عادی این است که خوبی ها و زیبایی های باهم بودن اقوام استان را به دیگران نشان دهیم. بخصوص که برای خشن نشان دادن مردم استان ما، دشمنان از شکل و شمایل دین و مذهب سوء استفاده کردند و جنایاتی را مرتکب شدند پس تکلیف مدارس دینی ماحتی ازنظامیان سنگین تر است. ضروریست با منبر و تریبون ها این حفره امنیتی و دریچه نفوذ دشمنان مسدود شود.
✅این مراسم فرصت خوبی است تا مهمانان با مهربانی اقوام ما، بامهمان نوازی واتحاد اقوام ما، بابیزاری ما از جریان های تکفیری، با ایستادگی بلوچ ما در مقابل تکفیری ها و گروهکها، باشهدای مدافع اسلام ناب محمدی استان آشنا شوند. طلبه های جوانی که می آیند با مشاهده این ادبیات و اعتقادات ما ضد تفکرات افراطی تکفیری، بیمه می شوند 
✅برای نشان دادن واقعیت اهل سنت ما سخنرانانی انتخاب شوند که بجای ادبیات ستیز، شبه زا، سیاسی مسلک و تفرقه، از جاذبه های نوعدوستی آیین و آداب مردم ما بگویند.
✅درمباحث جهان اسلام هم نیاز است از این مراسم خیری به مساله فلسطین، مساله اول جهان اسلام برسد بخصوص که امسال با قیام حق بازگشت مردم فلسطین مواجهه هستم.
کمک امریکا به طرح مسلمان زدایی قدس و رسمیت بخشیدن به اسراییل از سوی بن سلمان سعودی نباید از نگاه برنامه ریزان و سخنرانان پنهان بماند
 ✅در مساله سوریه هم اگر تا دیروز برخی مدارس دینی دربرخی روستاها، نمی دانستند چه کسی مترسک داعش را می چرخاند، چقدر نسخه پیامبر مهربانی با نسخه کشتار داعش فاصله دارد، چقدر باطن اهل سنت با پرچم و تفکر سیاه داعش فرق دارد این مراسم فرصت خوبی است برای تحلیل درست دادن واخبار جهان اسلام را ازمنابع معتبر دادن.
اینکار از این جهت مهم است که درسال های اخیر تحلیل هایی از برخی مدارس دینی در برخی روستاها داده می شود که همان تحلیل ها را ابتدا رسانه های بیگانه و معاند منتشر میکردند. باید بین ادبیات دوست و دشمن فرق باشد نه اینکه از دهان دوستان سخنان بیگانگان منتشر شود.به هرحال منابع خبری افراد باید معتبر باشند بخصوص که ابعاد موضوعات بین المللی حتی برای کارشناسان وزارت خارجه پیچیده است چه رسد به یک طلبه یا فرد عامی.
✅اگر از این مراسم که از نعمات نظام به استان ما است برای نشان دادن جاذبه های مختلف سیستان و بلوچستان، برای انتقال انسانیت ما، برای مردمداری، وفاداری ما، برای بیان رفتارهای زیبای مردم سیستان و بلوچستان استفاده شود، دیگر خستگی کار روی تن زخمی استان نمی ماند.

#یادداشت روز؛احمدملاشاهی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۷۰ درصدی ترانزیت کالا در بندرانزلی
۳ فوتی بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سملقان 
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
ادامه جستجوی مفقودان در ارتفاعات دهملای شاهرود
پوشش شهرآورد ۱۰۶ با ۱۶ دوربین
واژگونی مرگبار سمند در میامی
هوای بسیار ناسالم در کرج؛ ادامه آلودگی در شهرهای صنعتی
یک منطقه و دوشهر در وضعیت قرمز
نیکخواه در تیم فوتبال بانوان سپاهان
مازندران پیشرو در آموزش زبان بومی در مدارس و دانشگاه‌ها
تساوی نمایندگان فارس و خراسان رضوی در لیگ دسته دوم فوتبال ایران
۱۵ اتوبوس برقی وارد ناوگان حمل‌ونقل اصفهان شد
بازگشت تیم ملی پاراکاراته به کشور
واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی تسریع شود
بارش باران در برخی از مناطق کشور
صیانت از وحدت ملی لازمه موفقیت کشور در برابر شرارت است
استادان دانشگاه مراغه در فهرست پژوهشگران یک درصد برتر جهان
ایستگاه پایانی جشنواره جهانی فیلم فجر با معرفی برگزیدگان
زبان معیار (تریبون‌ها و میکروفن‌ها)
زمان‌بندی مسابقات کاراته قهرمانی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
استان یزد فردا بارانی می شود
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)